Kipróbálom
 • Magyar
 • English
E-mail marketing
Szólítsd meg ügyfeleidet email üzenetekkel!
Hírlevél szerkesztő
Hozd létre hírleveleidet az Octagent alkalmazással!
Felugró ablakok
Szerezz még több feliratkozót vagy dobj be egy ajánlatot!
Feliratkozó űrlapok
Ne veszítsd el potenciális ügyfeleidet!
Hozd meg a legjobb döntést!
Csatlakozz ingyenes online kurzusainkhoz!
Csatlakozás az Akadémiához

Spam ellenes eljárási rend

(Spam ellenes eljárási rend ügyfeleink részére vonatkozik)

Az Octagent csak és kizárólag az engedélyhez kötött marketinget támogatja. Az Octagent nem tolerál semmilyen kéretlen email (SPAM) küldési tevékenységet. Ha tudomása vagy gyanúja van bármely ilyen szabály megszegésről, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat, hogy az esetet mihamarabb, haladéktalanul kivizsgáljuk.

SPAM = kéretlen email

A SPAM kéretlen kereskedelmi jellegű (reklám) email vagy nagy tételben elküldött olyan email, amelyet a címzett nem kért. A SPAM ezenkívül tolakodó, nem helytálló és gyakran támadó jellegű.

Amennyiben az email küldések statisztikái azt mutatják, hogy egy a levelező listán szereplő címzettek egy napon akár több alkalommal is, ugyanazon tartalmú levelet kapnak, akkor úgy szintén kéretlen email küldésről van szó.

Az email küldés szabályai az Octagentnél

Annak érdekében, hogy az Octagent felhasználók mind a hatályos jogszabályokhoz, mind a nemzetközi gyakorlathoz könnyedén igazodni tudjanak, a következő dokumentumban foglaltuk össze a Octagenttel való email küldés minimális követelményeit: Email küldés minimális követelményei az Octagentnél.

Minden kampányszerűen küldött email-nek tartalmaznia kell egy leiratkozó linket a levél végén, amelyet az Octagent rendszerre kötelező jelleggel biztosít.

Hogyan védekezik az Octagent a kéretlen email küldések ellen?

A Octagent minden felhasználójának be kell tartania az Octagent Szolgáltatói Szerződésben írtakat.

A szerződésben a Használat szabályai rész világosan tisztázza a spam-mel kapcsolatos szabályainkat.

(1) Az e-mail küldéssel kapcsolatban a Szerződő kijelenti, hogy: (a) Nem küld kéretlen reklámleveleket, kereskedelmi vagy nem kereskedelmi célból. Kéretlen levélküldésről akkor beszélünk, ha olyan címzettnek küldenek levelet, aki nem tett a számára történő levélküldéshez való hozzájáruló nyilatkozatot még az első számára való levélküldés előtt. Ide tartozik a megtévesztő, félrevezető tartalmú levél is, különösen, ha a címzettben azt a látszatot kelti, hogy egy általa ismert, a feladótól eltérő harmadik személytől származik a levél. A spam ellenes szabályok megszegésekor követendő eljárásrend részletesen a Weboldalon található meg.

Az Octagent felhasználói továbbá elfogadják, hogy az emailről való leiratkozás linknek minden kimenő emailben benne kell lennie, kivéve, amikor az adatkezelés jogalapja ezt lehetővé teszi.

Amikor valaki leiratkozik egy email listáról, az Octagent rendszer az illetőt automatikusan leiratkozott státuszra állítja. Ettől fogva az adott email listán a rendszer nem küld az illetőnek emailt.

A kéretlen e-mail-ekkel kapcsolatos panaszok megválaszolása

Amikor az Octagent valamely felhasználója által küldött kéretlen emaillel kapcsolatos panasz érkezik hozzánk, azonnal megkezdjük a panasz felderítését.

A kéretlen email küldéssel kapcsolatos vizsgálatok esetei és lépései

Amennyiben kéretlen email küldés gyanúja merül fel, és a vizsgálat első lépésében beigazolódni látszik egy Octagent felhasználóval kapcsolatban, hogy kéretlen emaileket küld, a következő lépések történnek meg:

 • Felfüggesztjük a felhasználó fiókját.
 • Tájékoztatjuk a felhasználót a felfüggesztésről és annak okáról, valamint a szükséges intézkedésekről.
 • Amennyiben a felhasználó jelzi, hogy megtette a szükséges intézkedéseket, megvizsgáljuk, hogy valóban így van-e.
 • Amennyiben a felhasználó megtette a szükséges intézkedéseket, visszakapcsoljuk a felhasználó fiókját.

Eljárásrend kéretlen email küldés esetén

Eljárásrend kéretlen email küldés gyanúja és rossz listakezelési gyakorlat esetén

Amennyiben kéretlen email küldés gyanúja merül fel egy Octagent felhasználóval kapcsolatban, de az nem állapítható meg egyértelműen, viszont bebizonyosodik, hogy legalábbis rossz listakezelési gyakorlatot alkalmaz a felhasználó, az alábbi eljárásrend kerül alkalmazásra.

 • Tájékoztatjuk a felhasználót a kéretlen email küldés gyanúról / rossz listakezelési gyakorlatról, valamint a szükséges intézkezkedésekről.
 • Amennyiben a felhasználó nem mutat együttműködést, vagy a gyakorlat megismétlődik, felfüggesztjük a fiókot.
 • Amennyiben a felhasználó jelzi, hogy megtette a szükséges intézkedéseket, megvizsgáljuk, hogy valóban így van-e.
 • Amennyiben a felhasználó megtette a szükséges intézkedéseket, visszakapcsoljuk a felhasználó fiókját, egyéb esetben lezárjuk az eljárást.

Szerződés felmondása

Amennyiben egy felhasználónak második alkalommal szükséges felfüggeszteni Octagent fiókját kéretlen email küldés gyanúja vagy rossz listakezelési gyakorlat miatt, Octagent súlyos szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmondja a felhasználóval érvényben lévő szerződését.

Hogyan tartsa magát távol a kéretlen email küldésnek még a gyanújától is?

Gondolja végig az alábbiakat:

 • Valamilyen vásárolt listát importált a rendszerbe?
 • Küld emailt olyan címzetteknek is aki nem iratkozott fel kifejeztten az adott kommunikációra?
 • Nem valós, vagy megváltozott feladóval küldi a emaileket?
 • Valamilyen harmadik féltől szerzett email címeket használ az engedélyük nélkül?
 • Az elküldött email tárgya hamis vagy félrevezető információt tartalmaz?
 • Az email nem tartalmaz leiratkozásra alkalmas hivatkozást (linket)?
 • Nem azonosítja be egyértelműen a küldőt az emailben?
 • Hosszú ideig nem kommunikált feliratkozóival?
 • Egy olyan hírlevél küldő vagy CRM szoftver használata után vált Octagentre, amely szoftver nem kezelte kellő minőségben az email visszapattanásokat vagy a leiratkozásokat?

Úgy gondolja, hogy SPAM email(eke)t kap?

 • Használja a leiratkozás linket az e-mailben a listáról történő azonnali leiratkozásra.
 • A kéretlen emailt küldje el az info@octagent.com címre és mellékeljen minden egyéb olyan információt amelyről úgy gondolja, hogy segítheti a kivizsgálást. FONTOS: Ha nem küldi tovább magát az emailt, amit Ön szerint kéretlenül kapott, nem tudjuk elvégezni a kivizsgálást, még azt sem fogjuk tudni megállapítani, hogy melyik felhasználónktól szeretne leiratkozni.

A Octagent és partnerei nagyon szigorúan veszik az engedélyhez kötött marketing betartását. Köszönjük, ha segít nekünk, hogy ezt a gyakorlatot minél szélesebb körben be tudjuk tartatni, és hogy elolvasta a SPAM ellenes eljárási rendünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Feliratkozás
© 2024 OCTAGENT. All rights reserved